26 Août 2023
Voor 4 personen :
250 gr Orzo
75 gr parmezaanse kaas
Voor de saus:
3 el milde olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 winterpeen geraspt
2 stengels bleekselderij in dunne boogjes
2 tenen knoflook gehakt
1/2 tl chilivlokken
800 gr gepelde tomaten
400 ml groentebouillon
zeezout en versgemalen peper
Voor de balletjes
300 gr half om half gehakt
1/2 el venkelzaad, kort geroosterd in een droge pan en geplet met het lemmet van een mes
Verwarm de oven op 200°C.Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Voeg de winterpeen, bleekselderij, knoflook en chilivlokken toe en bak 5 min onder regelmatig omscheppen. Giet de tomaten en de bouillon erbij, laat zachtjes koken en breng de saus op smaak met peper en zout. Maak ondertussen de gehakt balletjes en rol er met nattehanden 12 balletjes van.
Zet het vuur uit en meng de orzo door de tomatensaus, verdeel deze over een bakplaat een dek deze af met aluminium folie, 20 min in de oven. Balletjes erbij en nog 20 minuten (tot de balletjes gaar zijn) parmezaanse kaas erover en nog 5 min in de oven.
Lekker met groene sla
Bron: Yvette van Boven in Libelle november 2022