750 grammes
Tous nos blogs cuisine Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
fragon.over-blog.com

Dit blog is privé : zodat ik mijn recepten terug kan vinden ! Recepten, nieuwe en bestaande, vooral vertaalde en uitgeprobeerde, met of zonder thermomix !

Traybake van orzo in tomatensaus met gehaktballetjes

Traybake van orzo in tomatensaus met gehaktballetjes

Voor 4 personen :

250 gr Orzo

75 gr parmezaanse kaas 

Voor de saus:

3 el milde olijfolie

1 grote ui, gesnipperd

1 winterpeen geraspt

2 stengels bleekselderij in dunne boogjes

2 tenen knoflook gehakt

1/2 tl chilivlokken

800 gr gepelde tomaten

400 ml groentebouillon

zeezout en versgemalen peper

Voor de balletjes

300 gr half om half gehakt

1/2 el venkelzaad, kort geroosterd in een droge pan en geplet met het lemmet van een mes

 

Verwarm de oven op 200°C.Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui 3 min. Voeg de winterpeen, bleekselderij, knoflook en chilivlokken toe en bak 5 min onder regelmatig omscheppen. Giet de tomaten en de bouillon erbij, laat zachtjes koken en breng de saus op smaak met peper en zout. Maak ondertussen de gehakt balletjes en rol er met nattehanden 12 balletjes van.

Zet het vuur uit en meng de orzo door de tomatensaus, verdeel deze over een bakplaat een dek deze af met aluminium folie, 20 min in de oven. Balletjes erbij en nog 20 minuten (tot de balletjes gaar zijn) parmezaanse kaas erover en nog 5 min in de oven.

Lekker met groene sla

Bron: Yvette van Boven in Libelle november 2022

 

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article