24 Août 2023
Gebak 12 personen
Ingrediënten:
200 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr amandelmeel
200 gr fijne suiker
175 gr ongezouten zachte boter
150 ml karnemelk
3 grote eiren geklopt
1 tl vanille aroma
Fijn geraspte schil van 1 biocitroen
10 rijpe abrikozen (even groot als een golf bal)
Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een 5 cm diepe bakvorm van 23X30 cm in en bekleed de vorm met bakpapier.
Meng het bakmeel, amandelmeel en de suiker, voeg de boter, karnemelk, eieren, vanille en citroenrasp toe en mix tot alles vermengd is. Doe dit mengsel in de vorm, strijk de bovenkant glad. Leg de abrikozen erop met om en om de snijkant naar boven en naar beneden, druk ze voorzichtig in het beslag. Bak 40 min of tot een pen die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat minstens 20 min afkoelen.
Het originele recept besprenkelt de cake voor hij de oven in gaat met 2 1/2 eetlepel vloeibare honing en 50 gr geschaafde amandelen en serveert hem met een honingroom gemaakt van 150 ml slagroom, 140 gr griekseyoghurt en 5 1/2 eetlepel honing. Ik vind hem zonder dit alles lekkerder
Bron: Delicious Juli 2009
Ook lekker met rijpe peer in plaats van abrikozen (bijna nog lekkerder).